1 Yıllık E-imza

KDV Dahil Değildir.

1.299

Sertifika
Kart Okuyucu
Ücretsiz Kurulum
Ücretsiz Teknik Destek
Stok ve Depo Takibi
Raporlama

3 Yıllık E-imza

KDV Dahil Değildir.

1.999

Sertifika
Kart Okuyucu
Ücretsiz Kurulum
Ücretsiz Teknik Destek
Stok ve Depo Takibi
Raporlama

2 Yıllık E-imza

KDV Dahil Değildir.

1.599

Sertifika
Kart Okuyucu
Ücretsiz Kurulum
Ücretsiz Teknik Destek
Stok ve Depo Takibi
Raporlama

e-İmza Nedir?

E-imza (elektronik imza), dijital dünyada güvenli ve yasal geçerliliğe sahip bir kimlik doğrulama yöntemi sunar. Geleneksel imzanın elektronik versiyonu olan e-imza, belgelerinizi kolayca imzalamanızı, kimliğinizi doğrulamanızı ve yasal işlemleri hızla tamamlamanızı sağlar.

e-İmza / Elektronik İmza Ne İşe Yarar?

Elektronik imza, verilerin değiştirilmesini, silinmesini veya ekleme yapılmasını engelleyerek imzalanan belgelerin bütünlüğünü korur. Dijital işlemlere resmiyet kazandırır, yasal geçerlilik sağlar ve işlemlerin inkâr edilmesini önler. Güçlü bir kimlik doğrulama yöntemi olması sebebiyle hem bireyler hem de kurumlar için pek çok fayda sunar. Elektronik imza ile imzalı onay gerektiren işlemler çok daha hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanabilir. Kağıt yerine elektronik ortamda saklanan belgeler arşivleme süreçlerini kolaylaştırır, çevre dostu ve düşük maliyetli bir alternatif sunar. Yüksek güvenlik ve veri gizliliği sağlayan bu sistem, devlet kurumları, sağlık hizmetleri, bankalar ve e-ticaret gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Elektronik imza sayesinde resmi belgeler, sözleşmeler, anlaşmalar, raporlar, dilekçeler, fiyat teklifleri ve onay işlemleri çok daha hızlı, güvenli ve zahmetsiz bir şekilde yapılabilir.

e-İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kurumsal e-posta hesabınıza Kamu SM’den gelen “KamuSM Başvuru Parolası” başlıklı e-postayı açın. E-postada yer alan “Kullanıcı Girişi” bağlantısına tıklayarak başvuru sayfasına yönlenin. Açılan sayfada yer alan doğrulama kodunu, T.C. Kimlik Numaranızı ve Başvuru Formu Erişim Parolasını girerek sisteme giriş yapın. Başvurunuzun türüne göre, "Yeni Başvuru" veya "Yenileme" seçeneklerinden uygun olanını seçin. NES Başvuru Formunu dikkatlice doldurun. Özellikle kurumsal e-posta alanına, "icisleri.gov.tr" uzantılı kurumsal e-posta adresinizi yazmayı unutmayın. Formu doldurduktan sonra “Form Onayla” düğmesine basın. Belirttiğiniz cep telefonuna SMS ile onay kodu gönderilmesi için “Gönder” butonuna tıklayın. Gelen SMS onay kodunu ilgili alana yazdıktan sonra “Tamam” düğmesine basın. Eğer ilk başvuru yapıyorsanız “Islak İmzalı Başvuru Arayüzü”nü seçin. Eğer yenileme başvurusu yapıyor ve geçerli bir e-imzanız varsa “Elektronik İmzalı Başvuru Arayüzü” seçeneğini kullanarak işlemi tamamlayın. Islak İmzalı Başvuru Arayüzü’nü seçtiyseniz, başvuru formunuzu oluşturmak için “Başvuru Formunu Aç” butonuna tıklayın. Oluşan formu yazdırıp ıslak imzanızla imzaladıktan sonra Proje Sorumlusuna teslim edin. Ayrıca, başvuru formunuzun dijital bir kopyasını bilgisayarınızda saklamanız önerilir.

Güvenilir, güçlü ve milli bir kuruluşun ürünüdür.

Kullanım Alanları

Kamu kuruluşlarıyla yapılan işlemlerde
Bankacılık, sigortacılık ve finansal uygulamalarda
e-devlet, e-iş ve e-ticaret uygulamalarında
Elektronik haberleşme ve sözleşmelerde
Hukuki işlemlerde
Kullanabilmek için kolaylıkla e-İmza sahibi olabilirsiniz

Özellikler

Hızlı ve etkin bir başvuru süreciyle, kolaylıkla sağlanmaktadır.
Başvuru aşamaları Çağrı Merkezi'mizden veya [email protected] e-posta adresimizden takip edilebilir.
Başvuru, kurulum, kullanım aşamalarında ücretsiz telefon desteği verilmektedir.
Güvenilir, güçlü ve milli bir kuruluşun ürünüdür.

SIK SORULAN SORULAR

S5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda tanımlandığı şekliyle; "elektronik imza" başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi, "elektronik sertifika" imza sahibinin imza doğrulama verisini ve kimlik bilgilerini birbirine bağlayan elektronik kaydı, "güvenli elektronik imza" elle atılan imza ile aynı hukuki sonucu doğuran ve Kanun'da belirtilen özel şartları taşıyan elektronik imzayı, "nitelikli elektronik sertifika" kanun'da belirtilen koşulları sağlayan, güvenli elektronik imza oluşturmak için sahip olunması gereken elektronik sertifikayı, "imza oluşturma verisi" imza sahibine ait olan, imza sahibi tarafından elektronik imza oluşturma amacıyla kullanılan ve bir eşi daha olmayan şifreler, kriptografik gizli anahtarlar gibi verileri, "imza doğrulama verisi; elektronik imzayı doğrulamak için kullanılan şifreler, kriptografik açık anahtarlar gibi verileri ifade eder.

Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (ESHS), Kanun'da "elektronik sertifika, zaman damgası ve elektronik imzalarla ilgili hizmetleri sağlayan kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri" olarak tanımlanır. ESHS'ler, kayıt merkezleri aracılığıyla aldıkları elektronik sertifika başvurularını değerlendirip güvenli koşullar altında işleyerek elektronik sertifikaları üretir, sertifika başvuru sahiplerine ulaştırır. Bunun yanı sıra, sertifika yenileme ve iptal hizmetlerini, sertifika ve iptal durumu yayımlama hizmetlerini ve zaman damgası hizmetlerini verir.

Elektronik sertifikaların geçerlilik süreleri güvenlik nedeniyle sınırlandırılmıştır. Geçerlilik süresi sonunda, sertifika sahiplerinin elektronik sertifika kullanımına devam etmek istemeleri halinde sertifikalarını ESHS'lerin bildirecekleri yöntemler uyarınca yenilemeleri gerekir. Nitelikli elektronik sertifikalar için genel olarak 1 (bir), 2 (iki) veya 3 (üç) yıllık geçerlilik süreleri kullanılır.

Açık anahtar altyapısı, elektronik imzanın güvenli ve güvenilir biçimde uygulanmasını sağlamak için kullanılan bir teknolojidir. Açık anahtar altyapısı kullanılarak oluşturulan bir elektronik imzanın kimden geldiğinin belirlenmesi, imzalanmış metnin elektronik ortamdaki doğruluğunun ve bütünlüğünün sağlanması, atılan imzanın imza sahibi tarafından inkar edilememesi sağlanmış olur. Kanun'da yer alan güvenli elektronik imzanın özelliklerinin sağlanması için kullanılır.